Blog
17 mei, 2017 - 04:19 | Reacties staat uit voor Bekendmaking Programma Binnen-buitendag vrijdag 16-6-2017 | Categorie: Dashboard, Docenten, Feest, Leerlingen, orion uren, Ouders 

 

 

Leergroepen 1ab + 2ab

 

Begeleiders: Leergroepbegeleiders + docenten

 

9.00 uur Ontbijt en spelletjes in het Valkenberg

 

Kom op de fiets. We verzamelen bij het grasveld bij het cafe.  We nemen ons eigen ontbijt mee en spelletjes. Dit organiseren we in leerplantijd met de leergroepbegeleiders net zoals bij het kerstontbijt: iedereen neemt iets mee en deelt. Bal- en gezelschapsspelletjes kunnen samen met de andere leergroepen worden gespeeld

 

10.15 uur Opruimen, verzamelen en vertrek

We laten het park netjes achter. Per fiets in de leergroep vertrekken we naar de bowlingbaan. Nassausingel 28. http://www.bowlingbreda.nl/

 

10.30-12.00 uur Bowlen

 

We hebben het bowlingcentrum voor onszelf! Je kunt dus diverse groepjes maken en afwisselen. 1 consumptie is inbegrepen, de rest is voor eigen rekening. Na afloop kun je vanaf de bowlingbaan naar huis.

 

foto-3 IMG_3704-e1436528786144

Leergroepen leerjaar 3, 4 + 5v

 

Begeleiders: Leergroepbegeleiders + docenten

 

9.00 uur Ontbijt en spelletjes in het Valkenberg Park

 

Kom op de fiets. We verzamelen bij het grasveld bij het cafe.  We nemen ons eigen en spelletjes. Dit organiseren we in leerplantijd met de leergroepbegeleiders net zoals bij het kerstontbijt: iedereen neemt iets mee en deelt. Bal- en gezelschapsspelletjes kunnen samen met de andere leergroepen worden gespeeld

 

10.15 uur Opruimen, verzamelen en vertrek

We laten het park netjes achter. Per fiets in de leergroep vertrek naar keuzeprogramma

 

10.30 uur keuzeprogramma

1.      Je wordt ingedeeld bij een van je keuzes. Inschrijven hiervoor, verloopt op google forms per email.

2.      Leerlingen zijn in diverse groepen op pad. Leergroepbegeleiders, docenten en externe gidsen verdelen zich over de activiteiten. Alle groepen bevinden zich rondom de Grote Markt of op de Singel.

3.      Voor vertrek naar huis dien je je af te melden bij je lgb-er of de lgb-er van je groep op de afgesproken tijd/plaats.

 

Keuzes – inschrijving per email in google forms.

1.   Whatsapp spellen in Breda.

Kies een van de twee onderstaande whatsapp spellen. Je wordt in groepjes van zes ingedeeld. download

Whatsapp experience Breda

Een spel spelen in groepjes in de historische binnenstad van Breda, via WhatsApp! Je ontvangt allereerst per mail een kaart van de stad samen met de uitleg van het spel. Via de telefoon ontvangt u vervolgens de opdrachten. De bedoeling is om een bepaalde locatie in de stad op te zoeken, hier een foto van te maken als bewijs dat de locatie ook echt is gevonden is en daarna ontvang je een volgende opdracht… Met dit spel kom je op de verrassende plekjes van Breda, en zeker op plekken waar je normaal niet naar uitkijkt of waar je anders al kletsend voorbij zou lopen.

 

Whatsapp CSI Breda

Er is een moord gepleegd en de politie zit met haar handen in het haar! Kun jij de moord oplossen? Speel dit leuke en zeer goedkope uitje in een stad naar keuze. Met behulp van foto’s en een kaart van de stad ga je op zoek naar de fotolocaties om daar een groepsselfie te maken. Elke groepsselfie levert een aanwijzing op. Lukt het jullie om deze moord binnen 3 uur op te lossen?

 

2.   Kanotocht over de Singel van Breda.

 

Lekker actief aan de peddels en de stad vanaf een andere kant bekijken? Stap in de kano. De route is ongeveer 6 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5-2 uur. Voordat je de kano instapt krijgt je een duidelijke instructie en een echt ‘Bredoas Woaterboekske’ mee. De straten waarover je normaal loopt en fietst zijn nauwelijks zichtbaar vanaf het water: wat overblijft zijn de prachtige historische gebouwen, monumenten en natuur. De tocht leidt langs de Koninklijke Militaire Academie, de oude Watertoren, het Chassé park en de Seelig kazerne. Uiteindelijk maak je de ronde af en keer je weer terug bij het beginpunt.

2509

 

3.   Geheime plekken wandelingen

 

We wandelen met een gids langs een aantal plekken die je vast nog nooit hebt gezien. En ook niet zo gemakkelijk nog eens kan zien. Ontspannen en ook enerverend. Ook is de wandeling interactief, je kunt vragen stellen aan de gids, er is een presentatie en spel. Hou je van de stad, gebouwen, verhalen of geschiedenis/maatschappijleer dan is dit voor jou.

Misdaad & Straf wandeling

Dit wordt een reis door de tijd en een beleving van misdaad en straf door de eeuwen heen. Misdaad en straf is van alle tijden, maar tijden veranderen. Tijdens deze wandeling leer je over hoe men vroeger en vandaag naar misdaad kijkt en hoe de manier en betekenis van straffen zich heeft ontwikkeld. Een interessante wandeling vol bijzondere locaties en bizarre feiten.

Ontvangst op de Grote Markt in centrum Breda. Hét podium van misdaad en straf. Bezoek aan het Stadhuis en Catacombe. Hier wachtte men op rechtspraak en executie. Onder toeziend oog van Vrouwe Justitia volgen wij de route van verdachten en misdadigers. Het Stadserf. Hier bezoeken we onder andere het Veiligheidshuis. In dit oude politiebureau gaat men een stap verder in de aanpak van criminaliteit. Op ‘water en brood’ in onze ‘raadszaal’. Onder het genot van een traktatie bekijken we de oude gevangenentoren, stadspoort en een documentaire over de Koepel gevangenis. We volgen de weg van de oude stadswallen. Waar gevangenen eerst werden opgesloten in een kleine gevangenentoren moesten zij later garen spinnen in het spinhuis. Op parkeerplaats Mols zien we de blindwals. We spelen hier een speel waarbij ontcijfering de uitdaging is. Via de Hoofdwacht, waar het vroeger al een drukte van jewelste was, lopen we terug naar de Grote Markt.

middelalder-top-wGqFLGHX3y1lBb1EGkwzqA

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades