09 juni, 2016 - 12:56 | Reacties staat uit voor Spectrum van Spanning: eindexpositie voor en door scholieren In Breda’s Museum. | Categorie: Docenten, Kunst, Kunst & Cultuur, Leerlingen, Ouders, Presentatie

csm_Poster_JasperJ__resized1MB_9056306b96

15 juni – 10 juli 2016 Breda’s Museum.

Orion leerlingen Merel, Cecile en Elien uit 5 havo en 6 vwo exposeren in het Breda’s Museum. Ze zijn zelfs junior curatoren en hebben dus ook meegeholpen met het opzetten van deze expositie.

Maatschappij, mens en kleur, allen worden zij gevangen in portretten waarin spanningen centraal staan: contrasten van rust en chaos, innerlijk en uiterlijk, verdeelde en tegengestelde werelden in de samenleving. In de tentoonstelling Spectrum van Spanningwordt deze diversiteit aan interpretaties samengebracht. Werk van artistieke eindexamenleerlingen van zes deelnemende scholen uit het voorgezet onderwijs staat centraal: De Nassau, Newmancollege, Markenhage, Mencia de Mendoza, Orion Lyceum en Stedelijk Gymnasium.

Spectum van spanning is een bijzondere samenwerking tussen het voortgezet onderwijs, Cultuurwinkel Breda en Breda’s Museum. Hierbij wordt niet alleen het werk van eindexamenleerlingen getoond, maar ook hebben junior curatoren van de deelnemende scholen de tentoonstelling van begin tot eind vormgegeven. Een spectrum van kunstwerken en dialogen samengebracht tot één geheel. Grafisch vormgevers van Newmancollege ontwierpen het campagnebeeld.

Breda’s Museum hoopt op een langdurige samenwerking tussen culturele instellingen en het voortgezet onderwijs waarbij een band ontstaat tussen jong artistiek talent en de museale wereld. Spectrum van spanning is tot en met 10 juli 2016 te bewonderen in Breda’s Museum

Dinsdag 14 juni 2016 – 16:30-18.30 uur. Muzikale en feestelijke opening.