17 april, 2016 - 08:36 | Reacties staat uit voor Make up voor mannen. | Categorie: Docenten, Leerlingen

Dit bericht eindigt met een paar beelden van opgemaakte mannen. Het verdient wel een kleine toelichting hoe er onder schooltijd een make-upsessie tot stand komt, dus lees even mee.

Make-up doen we niet altijd. Maar wel in het lesdeel dat we onthaal noemen. Het onthaal in klas vier werkt zo: De leerlingen bepalen de eerste 15 minuten van de les leerplantijd op de vrijdag. Daarbij: er mag cake gegeten worden, maar er moet wel een presentatie bij waar we wat aan hebben, slimmer van worden of elkaar beter leren kennen. Uitdaging!

1381322_640382229335972_1975715172_n

Wat gebeurt er dan? Sommigen vertellen over hun hobby en vergeten de cake, anderen zoeken een excuuspraatje om taart te bakken, ook loopt het wel eens uit de hand en worden er halve quizprogramma’s gehouden met schitterende baksels. Soms vergeet men dit fenomeen in het geheel. Wanneer dan iemand opmerkt dat er taart gemist wordt, gaat het weer leven. En zo werd er afgelopen vrijdag weer een nieuw onthaal gehouden. Altijd lachen.

Whats

Hoe twee verder aardige leerlingen op hun gezicht-verf-idee kwamen? Ik denk als mentor zo: in de vierde klas ben je relatief veel tijd bezig met make-up. Ook op school. Soms praat je er over, soms ruil je spullen, soms sta je voor de spiegel wat nieuws uit te proberen. Daar neem je dan weer foto’s van en dat wil je weer bespreken. Al dat soort gedoe wil je delen. En dan bedenk je iets dat jezelf niet staat, of wat bij een ander totaal not done is, maar crea-bea als je bent, je wil dat wel eens bij iemand zien. En in het bijzonder, je gunt dat mannen ook.

Dus doe je een aanbod aan een paar leuke meneren in de klas, om ze op te maken en de rest van de klas haal je over door ze te laten kijken en te trakteren op cake. Die gaan welwillend akkoord. De mentor denkt nog: ‘Wat goed dat jullie dat international day of silence op deze manier op de kaart willen zetten: meer tolerantie, wauw’. Datr blijkt uiteraard  niet zo te zijn. Al gauw ontstaat er wat duw en trekwerk rondom de vrijwillige deelnemers en zijn er opeens veel make-up experts. Adviezen worden gedeeld. Dan komen de make-up tassen. Dan gebeurt er dit. En de slachtoffers vinden het nog leuk ook. 12961616_10207601813256566_2777989464866978778_n 20160415_105745 IMG_2538 IMG_2541