14 januari, 2016 - 01:18 | Reacties staat uit voor Verslag en fotowedstrijd Binnen-buitendag Leiden | Categorie: Dashboard, Docenten, Kunst & Cultuur, orion uren, Ouders

3

Vlak voor de kerstvakantie, op vrijdag 18 december 2015, gingen we met twee bussen naar Leiden. Er stond een heleboel op het programma: museumbezoek, kerstmarkt en vrije tijd, fotowedstrijd en muurgedichtenwandeling.

Fotowedstrijd

Voor het eerst hielden we een fotowedstrijd tijdens een binnen-buitendag. Een groot aantal leerlingen, gewapend met een fototoestel of mobile telefoon, hadden hun best gedaan om de mooiste plaatje te schieten. Gezien dat “inleveren” bij ons soms nog een punt is, hadden we uiteindelijk van 9 mensen hun serie foto’s ontvangen.

We keken naar de compositie, sfeer, beeldkwaliteit, originaliteit en aanwezigheid van details in de foto. Een mooie titel erbij zou ook nog een plus kunnen zijn.

P1030078-3

foto 1

Op de derde plaats – Merel Bosman (klas 1B) met haar Orionfoto’s van vogels en een lunch van klas 1 buiten Naturalis.

IMG_2084

Op de tweede plek – Anna Stoop (klas 4)  met een sterke serie rondom museum Boerhave maar ook stad Leiden.

5

Op de eerste plek – Lisa van Gils (klas 4). Haar foto vanaf de Burcht had een mooie impressie van de winterse dag in het hartje Leiden.

Wandeling langs de Muurgedichten

Leerlingen mochten zich inschrijven op de wandeling langs Leidse muurgedichten. De stad heeft iets meer dan een honderd gedichten in verschillende talen, die je aan de gevels verspreid door de stad ziet. De wandeling startte vanaf museum Volkenkunde. Na een paar minuten wandelen zagen we de eerste gedicht in het Fries.
2In ons beste Fries (en daarna ook in het Frans, Spaans, Engels, Japans en Russisch) hebben we elke gedicht voorgelezen en naar de vertaling gekeken. Wat zijn er taaltalenten tussen onze leerlingen!

1Gelukkig hadden we net genoeg tijd om wat te eten bij de kerstmarkt om daarna op de Burcht te klimmen om nog een paar foto’s te maken. Maar toen was de tijd echt om en we moesten wen nog terug naar het station lopen, waar de bussen richting Breda op ons wachtten.