12 november, 2015 - 03:56 | Reacties staat uit voor Dag van de Franse Taal | Categorie: Docenten, Feest, Frans, Leerlingen

IMG_4986

Bonjour, croissant, formidable. Mink is zo te zien al in de stemming. En waarvoor? Op 12 november 2015 wordt de tweede landelijke Dag van de Franse taal gehouden. Op honderden scholen in het hele land organiseren de docenten Frans leuke themalessen en workshops, vaak in samenwerking met andere vakken, en nodigen zij gastsprekers en artiesten uit. Dit jaar ligt het accent daarbij op het belang van de Franse taal wereldwijd. Ook vele media besteden er veel aandacht aan. Bijvoorbeeld Gerard Ekdom: Kliktenluisterdt

IMG_4990

De Dag van de Franse taal is een feestelijk evenement voor de hele school, dat als doel heeft de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

IMG_4992

Zo ook op het Orion. De tweede klas heeft een Franse culinaire inspanning verricht en daarmee de hele school van lekkernijen voorzien. Er was een Franse DVD-o-theek, Frans getinte muzikale omlijsting door leerlingen en stagiair Bob (formidable) en tot groot plezier van de docenten werden ook zij gefêteerd op du pain et du fromage.

Zo te zien een groot succes, want smaakvol dus leerzaam, waarvoor dank aan de inspanningen van docent Paula, leerlingen en collega’s. Klik op de fotos’en je komt op Orion’s FLICKRpagina waar je meer beelden aantreft.