27 september, 2015 - 12:22 | Reacties staat uit voor Aankondiging: Studium Generale leerjaar 3 en 4, vrijdag 2-10-2015 | Categorie: Docenten, Leerlingen, orion uren, Ouders, Studium Generale

Vrijdag 2-10-2015 krijgen de leergroepen van leerjaar 1-4 de eerste ronde Studium Generales van dit schooljaar. Tussen 14.00 en 15.30 uur betekent dat voor iedere groep een bijzondere invulling. Inspirerend, leerzaam en in ieder geval verrassend anders dan de lessen en docenten.  Hieronder de pitch van de gastsprekers en hun invulling. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Tot vrijdag!

Leerjaar 3

Charlotte Jansen – Wat is het Fablab?

charlotte

Mijn naam is Charlotte Jansen en ik ben productontwerper. In het FabLab Breda help ik mensen om hun eigen producten te maken met behulp van computergestuurde machines. Denk hierbij aan een lasersnijmachine, 3D printers, een stickersnijmachine en een computergestuurde frees.

Tijdens de Studium Generale vertel ik jullie meer over digitale fabricage in een FabLab en zullen we natuurlijk de verschillende technieken van 3D printen bekijken. Ik zal een 3D printer meenemen, zodat we van dichtbij kunnen zien hoe 3D printen nou eigenlijk werkt.

fablab3d

Leerjaar 4

Arjan Groeneweg – Concepting & App development

ag

Mijn naam is Arjan Groeneweg. Ik ben Docent bij Fontys Hogescholen in Eindhoven en Tilburg. Ik houd me samen met studenten bezig met het hoe en waarom van technologische ontwikkelingen. Mijn achtergrond is dat ik ben getrouwd en drie kinderen heb. Onze zoon Ian is zojuist gestart in klas 1A.

Ik heb Interaction Design gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en ik heb afgelopen juni mijn Master Media Innovation behaald. Dus ik weet weer wat het is om aan jullie kant van de bankjes te zitten 🙂

Ik wil jullie laten kennismaken met de fascinerende wereld van mobiele applicatie-ontwikkeling. Niet vanwege de techniek, maar juist vanwege de enorme impact die het gebruik van computers, telefoons, apps en internet hebben en zullen hebben op jullie leven. Als mensen in de echte wereld.

Ik wil jullie graag uitnodigen om samen te brainstormen over een nieuwe mobiele app om de wereld te veranderen en verbeteren. We gaan kort stilstaan bij creatieve technieken om tot innovaties te komen, en na een korte pressure-cooker-brainstorm gaan we aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een mobiele app op jullie eigen telefoon. Om je een indruk te geven van de zaken waar ik blij van kan worden, kijk dit filmpje hieronder eens. Tot vrijdag!

(Doettieutnieknipenplakdanditte: https://www.youtube.com/watch?v=Y7FlCNGXOWI )