24 september, 2015 - 02:50 | Reacties staat uit voor Aankondiging: Studium Generale leerjaar 2 en 3, vrijdag 2-10-2015 | Categorie: Docenten, Leerlingen, orion uren, Ouders, Studium Generale

Vrijdag 2-10-2015 krijgen de leergroepen van leerjaar 1-4 de eerste ronde Studium Generales van dit schooljaar. Tussen 14.00 en 15.30 uur betekent dat voor iedere groep een bijzondere invulling. Inspirerend, leerzaam en in ieder geval verrassend anders dan de lessen en docenten. Hieronder de pitch van de gastsprekers en hun invulling voor leerjaar 2. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

Leerjaar 2 klas A

Monique Stolte – Zweden

_DSC9442
Ik ben Monique Stolte – de Bie. Op het moment volg ik de lerarenopleiding in het vak biologie en loop daarom dit najaar stage op het Orion Lyceum. Hiervoor heb ik 12 jaar in Zweden gewoond en gewerkt. Dat was bijzonder! In dit Studium Generale vertel ik over hoe het is om in Zweden te wonen, over de cultuurverschillen tussen Zweden en Nederland, over waarom het songfestival en zo populair is daar, over de bijzondere sporten “bandy” en “orientering” en als bioloog vanzelfsprekend ook over de prachtige natuur.
Zweden, het land van bossen, meren, vikingen en elanden. Maar ook van ABBA, Avicii, Volvo en IKEA. Een land dat in de twee laatste wereldoorlogen neutraal is gebleven, maar waar ook de meest succesvolle misdaadseries en -romans zoals de Millenium-reeks vandaan komen. Bovenal, een fantastisch land om in te wonen.
Välkommen!

Leerjaar 2 klas B

Jasmin Djerzic – Vormgeving

Jasmin-profile-7510

Ik ben Jasmin Djerzic en ik wil de wereld om me heen verwonderen en verrassen. Dat doe ik met Keramiek en 3D printen. Als vormgever/ontwerper ben je verantwoordelijk voor de schoonheid om ons heen. Dus je hebt een grote verantwoordelijkheid om de wereld leuker, gezelliger, bewuster, grappiger etc te maken. Ik doe dat in mijn eigen atelier CTRLART. Hieronder zie je een paar voorbeelden van wat ik zoal maak.

Mijn-held-200x200Eend-gold-400x400

Hierover wil ik jullie van alles vertellen. Daarom zijn jullie uitgenodigd om samen met je leergroepbegeleider langs te komen. Je kunt dan zien wat ik op het moment aan het maken ben, en hoe mijn atelier werkt. En we gaan meer doen dan alleen maar kijken, want ik ben ook benieuwd naar wat jullie zouden doen met de opdracht van kunstenaars om de wereld er creatiever uit te laten zien? Wat ga je met die verantwoordelijkheid doen en hoe ga je het doen?

heroklok_1