Blog
15 september, 2015 - 01:19 | Reacties staat uit voor Aanstaande vrijdag: Orion Cinema! Welke films kijken we? | Categorie: Docenten, Geen categorie, orion cinema, orion uren 

Aanstaande vrijdag kijken we in de leergroepen van leerjaren 1-4 een film.  Films die je niet verwacht, of die bekende film die je net even op een andere manier bekijkt, dat is Orion Cinema. Wat valt er te leren als je bedenkt waar de film echt over gaat?Bekijk hieronder de trailer van jouw film alvast.

 

Leerjaar 1 – The Bucket List

Twee oude mannen hebben een bucket list –  dingen die ze gedaan willen hebben in het leven voor, nou ja hun tijd om is. Wat kunnen we daar als jongeren van leren? Hoe kijken we daar tegen aan?

 

Leerjaar 2a – An Education

Een meisje haalt haar diploma en krijgt een relatie met een oudere man. Welke toekomst kiest ze, spanning of verstand? En wat heeft ze wel en wat heeft ze niet in de hand?

 

Leerjaar 2b Into the wild

Alleen al voor de muziek de moeite waard, maar hou de ogen open. Ook dit is een coming of age-film die gaat over de grote vragen van jongeren in het proces van volwassen worden.

 

Leerjaar 3 – Bienvenue chez les Ch’tis

Wat gebeurt er als een familie onverwacht moet verhuizen? In deze film komen  vooroordelen en verschillen aan bod zoals tussen stad en platteland, cultuur, en wat nog meer?

 

 

Leerjaar 4 – Black Mirror

Wat als …? Technologie maakt een heleboel mogelijk. Willen we dat allemaal? De serie Black Mirror gaat over die gevallen waarin we daar wel over moeten nadenken.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades