12 juli, 2015 - 07:07 | Reacties staat uit voor Inspirerend leesvoer: Scholen om van te leren | Categorie: Docenten, Leerlingen, Onderwijsontwikkeling, PLEION

De vakantie lonkt. Natuurlijk vluchten we weg van waar we moeten zijn naar waar we mogen zijn. Digitaal gaat dan anders. Op het schoolblog en de Facebookpagina zullen Orionezen zich in de vakantie nog wel even virtueel bevinden. Op zoek naar iets interessants wellicht, of gewoon om te zappen. Nog inspiratie nodig om over onderwijs door te lezen? Bij deze voorzien we in die behoefte.  Een korte intro naar een interessant en, o ja, niet onbelangrijk, gratis digitaal boek. Leest u verder en klikt u op de link naar het boek, hieronder.

sovtl

Een gratis te downloaden boek getiteld ‘Scholen om van te leren’, redactie Frans Schouwenberg, verscheen onlangs online, via Kennisnet. Een aantal basis- en voortgezet onderwijsscholenworden die bezig zijn met eigentijds, vernieuwend onderwijsnder de loep genomen , waaronder een paar scholen waarmee Orion samenwerkt in PLEION-verband. De samenvatting klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren. Er wordt ingezoomd op gedurfde initiatieven die de leerling meer centraal zetten door recht te doen aan verschillen in de klas. Die verschillen zien en erkennen, aansluiting van ICT-ontwikkelingen  op het niveau, tempo, leerstijl en interesses van de leerling, dat zijn zaken waar onderwijsharten sneller van gaan kloppen.

Lees en/of download het gratis boek door te klikken op DITTUM