07 juli, 2015 - 08:13 | Reacties staat uit voor Kunst in school: kijkwijzer bij twee werken van 5 vwo-ers | Categorie: Kunst, Kunst & Cultuur, Leerlingen

Orion is een minimuseum geworden – althans, er hangen twee werken van leerlingen waarvan je gelijk zegt: “da’s Kunst”.  Hieronder een impressie en kleine kijkwijzer.

Afgelopen periode hebben de 5 vwo-ers het onderwerp Cultuur van het Moderne behandeld bij Kunst. Dit betreft de eerste helft van de twintigste eeuw. Nadat ze een theoriedeel af hadden gerond, zijn ze aan beeldend werk begonnen.

DSCN0221

Elien – ‘In mijn Hoofd’

De kunstwerken uit de tijd van het onderwerp Cultuur van het Moderne spreken mij enorm aan en ik wilde graag een groot proces ingaan zonder een doel. Mijn kunstwerk symboliseert mijn hoofd wanneer ik midden in een kunst proces zit. Alles is dan nog heel erg chaotisch en loopt door elkaar. Daarom hangen de objecten ook niet geordend. Aan het einde van een proces is het voor mij wel allemaal weer duidelijk en zie ik de verbanden tussen de objecten.

DSCN0215 DSCN0216 DSCN0217 DSCN0218
DSCN0222

Cecile – Geen titel

Tijdens de periode van Cultuur van het Moderne geloofde men in het bestaan van een ideale wereld. Kunst was een middel om deze wereld mee op te bouwen.  Ik wilde met mijn werk een nieuwe, ideale wereld laten zien. Voor mij bestond deze wereld uit het niets, omdat in het niets nog alles mogelijk is.

DSCN0224

Deze inspiratie leidde tot mijn eindwerk. In mijn eindwerk lopen er twee beelden door elkaar heen, van openslaande deuren en van dichte deuren. Dit laat niet zozeer een nieuwe wereld zien, maar wel een vervreemdend beeld uit een andere werkelijkheid. Hieronder de foto en de video.

DSCN0223