Blog
25 juni, 2015 - 10:02 | Reacties staat uit voor De Nieuwste School: vernieuwend onderwijs in Tilburg. | Categorie: Onderwijsontwikkeling 

image-3362397
Collega-PLEIONschool De Nieuwste School (DNS) staat in Tilburg. Best ver weg en tegelijk erg dichtbij, zeker als je kijkt naar het onderwijs dat er wordt gegeven. En zoals Orion en DNS zijn er meer scholen, door heel Nederland zelfs, die het anders doen. Ze zitten vaak in ‘vernieuwingsclubs’ zoals PLEION (Platform Eigentijds Onderwijs). Deze vernieuwingsbeweging staat de afgelopen tijd positief de belangstelling, er is vanuit het onderwijs, de overheid en het maatschappelijk veld steeds meer aandacht voor een andere blik op leren en dat is goed. We vinden het belangrijk om deze eigen blik op onderwijs naar buiten te brengen. In de afgelopen maanden rapporteerden we al dat Orion deelnam aan een Tegenlicht-Meet-Up ( KLIK) en tipten we de bijbehorende uitzending (KLIKKLIK). Met onderstaande geven we een inzichtje in wat in collega-PLEION-school DNS doet. Een beleefde blik over de schutting, oftewel ‘gluren bij de buren’.

 

Je ziet bij DNS net als op Orion bijvoorbeeld een andere dagindeling, anders georganiseerde vakken. Hieronder een screenshot van het rooster.

 

magister

 

 

De dagelijkse praktijk is natuurlijk te zien in de klas. Klassen bij DNS zijn geen standaardlokalen in de busopstelling, en zo te zien wordt er met laptops gewerkt.

image-3717438

 

Beelden alleen zeggen niet alles. In deze radioreportage, ondersteund met op DNS gemaakte beelden krijg je een aardige indruk. KIJK&LUISTERMAAR

 

Net als DNS is Orion een PLEION- oftewel vernieuwingsschool waar wordt nagedacht over digitaal leren, persoonlijke ontwikkeling. De correspondent schreef er dit artikel over:

imagesKLIKERMAAREENSOP

 

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades