02 juni, 2015 - 11:55 | Reacties staat uit voor Aankondiging Orion Cinema Leerjaar 3: Freedom Writers | Categorie: Docenten, Leerlingen, orion cinema

Leerjaar 3 zal voor Orion Cinema de film Freedom Writers gaan kijken.

MV5BMTIxMzExNTgxMV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDUxODM0MQ@@._V1_SX214_AL_

Waar gaat dit over en waarom is het interessant om op school te kijken?

Ten eerste gaat het over leerlingen op een school, maar een iets andere tijd en een iets ander niveau.  Ze hebben het met iets omstandigheden te doen dan wij.  De lerares start in de film, die speelt begin jaren ’90, vol idealen op een achterstandschool in Los Angeles. De leerlingen zitten in straatbendes, worden thuis mishandeld en zijn soms zelfs dakloos. Voor onderwijs lijken ze geen interesse te hebben: het harde leven eist al veel te veel. Erin begint met een project waarbij ze de leerlingen hun persoonlijke, vaak schokkende verhalen laat schrijven. De ‘Freedom Writers’ verdiepen zich in het verhaal van Anne Frank, waarin ze veel herkennen.

Freedom Writers (2)Hierboven de echte school waarover de film gaat. Een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus, die voor een brede groep leerlingen kan leiden tot herkenning en inspiratie. Hoe hebben andere leerlingen het op school in andere omstandigheden? Wat maakt dat ze afgeleid zijn, en waardoor raken zij geinspireerd? Wat is de rol van de leraar?