Blog
02 juni, 2015 - 11:38 | Reacties staat uit voor Aankondiging Orion Cinema Leerjaar 2 | Categorie: Docenten, Leerlingen, orion cinema, Ouders 

In ‘Duivelse Dilemma’s’ zetten prominente Nederlandse filmmakers in korte films hun personages voor een keuze tussen kwaden. Eén juiste oplossing ontbreekt.

 

Mi Kulpa is de naam van de aflevering uit de serie die klas 2 zal kijken. Er werd ook een film van gemaakt die op het Nederlands Film Festival 2015 werd vertoond.

 

18779

 

Hier de inleiding op de aflevering. In een arme wijk op Curaçao leidt Miguel met zijn moeder, broertjes en zusje een sober maar eerlijk leven. Wanneer hun huis afbrandt en zijn moeder gewond raakt, beseft Miguel dat het onmogelijk is om op het rechte pad te blijven. Er is dringend geld nodig voor het huis en de behandeling van zijn moeder. Broertje Jerry wil drugskoerier worden maar Miguel weigert dit; op die manier is hun vader in de gevangenis beland. Een drugshandelaar biedt hem een alternatieve oplossing. Het gaat dus over de vraag hoe ver je mag gaan om je familie te redden.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades