02 juni, 2015 - 11:47 | Reacties staat uit voor Aankondiging Orion Cinema leerjaar 1: Pay it Forward | Categorie: Dashboard, Docenten, Leerlingen, orion cinema

Leerjaar 1 zal in de leergroep aanstaande vrijdag naar Pay it forward gaan kijken. Een echte Orion Cinemafilm, want er zit een interessante levensvraag in verstopt.

1002004000060816

Hoeveel invloed kan een oprecht idee hebben?

Stel je voor. Je doet iemand een hele grote gunst en zegt hem of haar dat hij of zij je niets terug moet geven, maar die gunst aan drie andere mensen moet verlenen, die elk op hun beurt opnieuw drie anderen een gunst moeten doen, enzovoort, tot je een toestand van universele vriendelijkheid en fatsoenlijkheid bereikt. Onmogelijk? Scholier Trevor wil dit niet accepteren. Hij is de student die een kettingreactie van goedheid wil veroorzaken via zijn project voor sociale wetenschappen.

Tot zover de film. Dat die invloed heeft, of alleen het idee al blijkt uit het volgende initiatief.  Bekijk anders eens de mensen die geinspireerd raakten op hun FACEBOOKPAGINA