Blog
16 april, 2015 - 11:45 | Reacties staat uit voor Het waarom van Breda – reflectie op Studium Generale | Categorie: Docenten, Leerlingen, Studium Generale 

800px-07-17-2007_Nieuwe_Haven_010

 

 

Door Mame, klas 2A

Fall, Mame

 

 

Het studium generale voor onze klas, afgelopen vrijdag, ging over de stad Breda, wat deze allemaal heeft meegemaakt tot nu. Het ging over aardrijkskunde en geschiedenis. De bedoeling van de spreker was waarschijnlijk dat hij ons iets wilde leren aangezien we bijna allemaal in Breda wonen.

 

 

Walter van de Calseyde, de spreker, is iemand die heel veel wist van het onderwerp dat hij presenteerde (Breda). Ook was hij er daarom enthousiast over, dus praatte luid omdat hij wist dat hij het goed deed. Ook leek hij mij een aardige meneer. Hij werkte gestructureerd.

 

walter

 

Ik dacht dat ik ging leren hoe bijvoorbeeld de grote kerk is gemaakt, en wanneer. Maar dit was niet echt wat er aan bod kwam, meer van hoe Breda is ontstaan/gegroeid en hoe de handel er vroeger was, en bazen van Breda enzovoort. Heel veel, bijvoorbeeld van hoe Breda is ontstaan, hoe we er achter kwamen wanneer dat was, over belangrijke mensen, zoals De heren van Breda, en wat hun voor Breda hadden gedaan. Ook belangrijke vondsten hebben ze laten zien.

 

2320

 

Ik wist al dat Breda zijn naam heeft te danken aan de rivier de Brede Aa. Hoe Breda een belangrijke stad is geworden, en dat we bijna hoofdstad waren geworden, was nieuw voor mij. Ik ben  niet van plan heel mijn leven in Breda te blijven wonen. Wel is het weer wat cultuur die ik dan extra weet over mijn leefomgeving.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades