Blog
05 april, 2015 - 04:19 | Reacties staat uit voor Dit Studium Generale kun je terugluisteren: radiomaken met klas 3 | Categorie: Docenten, Ouders, Presentatie, Studium Generale 

Afgelopen vrijdagmiddag waren Rudy Mackay en Ties Timmers van radio 6 op het Orion Lyceum. Tijdens het Studium Generale gaven zij in 1 woord aan waar radiomaken om draait: improvisatie. En dat werd dan ook de rode draad van de anderhalf uur die zij vulden. Hieronder een korte impressie en de – terug te luisteren – radioshow van 20 minuten die zij er samen met de luisteraars, ehhmm leerlingen van maakten.

 

 

IMG_3402IMG_3400 IMG_3401

 

 

Hoe gaaf was het om zelf voor het eerst radio te maken, te presenteren? Hoe is het om nu radio te maken als beroep? Dat vertelden ze niet alleen voor zichzelf, ze lieten de ervaren presentatoren van klas 3 dit ook maar meteen aan den lijve.Al improviserend vertelden Rudy en Ties over hun dagelijkse werkzaamheden. Radiomaken dus. En geimproviseerd werd er vanaf de eerste minuut, want net als in de studio mogen de luisteraars er niets van merken als de techniek het even laat afweten, de gast iets te laat komt of er andere zaken zijn die het normale programma lijken te verstoren. En de leerlingen mochten zelf al snel achter de knoppen en microfoon

 

IMG_3410

Welke muziek kies je? Hoe praat je een intro vol? Hoe zorg je dat alles perfect in elkaar overloopt? Kunnen jullie dat aan? JA! De uitdaging om binnen 20 minuten groepjes te vormen en blokjes radio te maken gingen de leerlingen graag aan. Reclame, nieuws, muziek, een minireportage, techniek, een interview: alles a la improviste. 

 

IMG_3409
IMG_3411

 

Het resultaat is 20 minuten radio door leerlingen live opgenomen in studio lokaal 15. Het is in ieder geval een compliment waard van de radiomakers Ties en Rudy: zelfverzekerde presentatoren, humor en eigenlijk gewoon een goede show, zo zeiden ze achteraf. Een energiek Studium Generale dus , dat wellicht als keuzecursus een vervolg krijgt. Het radiogedeelte is terug te luisteren via de volgende link, op soundcloud:

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades