29 maart, 2015 - 04:54 | Reacties staat uit voor Aankondiging Studium Generale leerjaar 4/5 | Categorie: Docenten, Leerlingen, Ouders, Presentatie, Studium Generale

Studium Generale – Vrijdag 3 April 2015 -13.05- 14.35 uur @ Orion Lyceum Breda – Voor leerlingen leerjaar 4 hv en 5v en alle ouders van leerlingen van het Orion Lyceum.

Gastspreker Sunjoo Advani.

sunjoo2

Sunjoo Advani – International Development of Technology b.v.

Engineering in de Luchtvaart – “Hoe maak je een carriere van je eigen hobby… en andersom?”

Ingenieurs hebben een reputatie hoog te houden als het gaat om de betrouwbaarheid van de luchtvaart. Het is veiliger om in een vliegtuig te stappen dan bijvoorbeeld van de trap te lopen. Dit komt  door  veel  factoren,  o.a.  het  ontwerp  van  vliegtuigen, training  van  piloten  en  strenge voorschriften.

Als kind wilde ik vlieger worden maar tegelijkertijd was ik ook erg geïnteresseerd in hoe vliegtuigen werken. Daarom heb ik uiteindelijk toch voor een technische studie gekozen. Ik heb daarvoor veel moeten studeren. Niet altijd eenvoudig maar als je iets echt wil dan lukt het vaak om je doel te bereiken.

Mijn eerste stage was bij een producent van straalmotoren. Ik mocht al op een leeftijd van 19 jaar tekeningen  maken  van  turbines  voor  jachtvliegtuigen! Daarna  kwam  ik  in  de  wereld  van vliegtuigsimulatie terecht. Ik zit er nog steeds in omdat het voor mij zo ontzettend interessant en waardevol is.

Tijdens deze presentatie ga ik jullie vertellen hoe je als ingenieur de wereld kan verbeteren en hoe je leert om complexe dingen zo simpel mogelijk te maken. Veel problemen in de wereld hebben te maken met samenwerking tussen de mens en de techniek. Als ingenieur leer je hoe je problemen het beste kunt aanpakken om je doel te bereiken. Daarin zit voor iedereen wel een les.

Ouders van Orionleerlingen die deze Studium Generale willen bijwonen wordt gevraagd een mail te sturen met het aantal personen naar e.denessen@orionlyceum.nl