29 maart, 2015 - 05:05 | Reacties staat uit voor Aankondiging Studium Generale Leerjaar 3 | Categorie: Docenten, Geen categorie, Leerlingen, Studium Generale

Studium Generale – Vrijdag 3 April 2015 -13.05- 14.35 uur @ Orion Lyceum Breda – Voor leerlingen leerjaar 3hv en alle ouders van leerlingen van het Orion Lyceum.

Rudy Mackay & Ties Timmers – Radiomakers bij Radio 6

Rudy maakt en presenteert zijn eigen programma op Radio 6 “The Real Mackay” en Ties Timmers is redacteur van het programma “Winfrieds Woonkamer” met Winfried Baijens, ook op Radio 6.

Als radiomaker ben je een verhalenverteller. Ingewikkelde dingen heel simpel maken, mensen enthousiast maken voor bepaalde muziek, iemand zó interviewen dat zijn of haar verhaal duidelijk wordt of gewoon een goede grap maken. Daarvoor moet je je kunnen verplaatsen in je luisteraar, je moet creatief en origineel kunnen denken en dat vaak binnen hele korte tijd. Dat maakt het een erg spannend en levendig vak: je weet nooit precies hoe het gaat lopen en je leeft echt van minuut tot minuut tijdens een uitzending. Dát gaan jullie ook ervaren als jullie deze middag samen met ons een korte uitzending gaan maken! Je leert wat voor soorten radio er zijn en hoe je een eenvoudige uitzending maakt, door zelf een het nieuws, een interview, spelletje of reportage te maken.

Hieronder zie je Rudy op de kleurenselfie en op de zwartwitfoto Ties, rechts in actie in de studio met een gast in het midden en een collega links.  Wil je iets van hen beluisteren dan kun je klikken op DIT WOORD (KLIKKERDEKLIKERMAAROP)

Tot vrijdag!

rudy m radio6