18 maart, 2015 - 04:03 | Reacties staat uit voor Update: Nacht van het Verhaal | Categorie: Dashboard, Docenten, Feest, Leerlingen

Vorig jaar was de georganiseerde cultuuravond een groot succes! Daarom gaan we dit jaar weer aan de slag met de organisatie van weer een memorabele avond. De nacht van het verhaal staat dit jaar in het thema van ‘’sterke verhalen’’. Wij stellen het Orion op vrijdagavond 27 Maart open.

De posters van vorig jaar en dit jaar.

rsz_1nachtvanhetverhaal_posterA3_poster2015 NvhV[Bulb]-page-001

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze avond zullen er verschillende activiteiten, optredens en workshops plaatsvinden.

Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u genieten van de verschillende inspirerende onderdelen op het Orion. Er is o.a. beeldende kunst, filosofie, literatuur, theater en om het af te maken een speciaal muziekcafé waar muziek en bijbehorende verhalen gedeeld kunnen worden. Daarnaast word er onder het onderdeel compassie speciaal aandacht gegeven aan een bijzondere actie voor Unicef: Help de Syrische kinderen naar school!

De avond zal starten met een welkomstwoord om 19:00 en zal eindigen rond de klok van 23:00. Vaders, moeders, familie, vrienden, u bent van alle welkom om een belevenisvolle avond te ervaren op het Orion Lyceum!

l-61-Hands-with-unicef-logo

Komt u ook?

De leerlingen zijn al in voorbereiding. Onze rector Rudy Schipperen heeft een eigen idee en nodigt u uit om mee te denken en te doen: ‘

tijdens de Nacht van het Verhaal zal ik een drietal verhalen vertellen aan de hand van oude grammofoonplaten die betrekking hebben op mijn autobiografie. Zoals de meesten Orianen inmiddels wel weten ben ik een fervent muziekliefhebber. Tijdens De Nacht van het Verhaal wil ik de personeelskamer inrichten als een café waar ouders, leerlingen en personeel welkom zijn om te luisteren én te vertellen!

toog

Ik doe hierbij de oproep aan iedereen om na te denken over een liedje of geluidsfragment dat belangrijk is (geweest) in je leven. En zou je dit fragment willen delen met het aanwezige publiek?

Uit ervaring weet ik dat dit prachtige momenten op kan leveren waarop we elkaar weer een beetje beter leren kennen. We zorgen ervoor dat alle beschikbare media om geluid en beelden te kunnen delen voorhanden zullen zijn. Dus meegebrachte gramofoonplaten, CD’S en filmpjes kunnen afgespeeld worden. Ook via de aanwezige laptops kunnen spotify en youtube opgestart worden. Bijbehorende beelden kunnen desgewenst geprojecteerd worden.

Belangstellende leerlingen, ouders en personeelsleden die een bijdrage willen leveren kunnen zich bij mij melden via r.schipperen@orionlyceum.nl

cultuur-aantrekken-magneet-570x404

Waarom doen we dit?

Een thema-avond buiten de alledaagse sfeer brengt natuurlijk een andere sfeer, toch is het goed voor meer dan gezelligheid.

‘’Cultuureducatie is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en de creativiteit van mensen. Dat geldt voor alle leeftijden’’.

Cultuureducatie hoort thuis in het hart van het onderwijs: daar wordt een fundament gelegd voor de culturele ontwikkeling van leerlingen. Het is belangrijk dat scholen zélf de regie voeren over cultuureducatie en hun omgeving hierbij betrekken. Wij op het Orion proberen hier dan ook aan bij te dragen met een culturele avond georganiseerd voor en door leerlingen.

En…sterk verhaal?

Joe_Bar_Team_zejscie_na_lokiec