09 maart, 2015 - 02:03 | Reacties staat uit voor Aankondiging: De Nacht van het Verhaal | Categorie: Docenten, Feest, Filosofie, Ouders, Rector

Van onze correspondent uit de Verenigde Staten.

“13 maart 2014, Breda –  Op het Orion Lyceum in Breda vond gisteravond, op 12 maart een gigantisch evenement plaats. De Nacht van het Verhaal trok duizenden bezoekers. Critici noemden het ‘het evenement van het jaar’ en ‘onovertreffelijk en onvergetelijk’. Bij velen is het aftellen naar volgend jaar al begonnen.”

Aldus het bericht in de New York Times na de vorige editie.

Ook dit jaar is er weer een editie van de Nacht van het Verhaal. Dit betekent een nieuwe, onvergetelijke avond vol kunst en culturele activiteiten. Dit jaar staat de avond in het thema van sterke verhalen. De avond zal gevuld worden met verschillende disciplines. Van muziek tot filosofie en van beeldende kunst tot theater, voor iedereen wel wat. Ook kan je genieten van heerlijke culinaire verwennerijen.

Dus ouders, leerlingen en personeel, kom ook naar de kroeg van het Orion Lyceum op vrijdag 27 maart , van 19:00 tot 23:00, op de Waterloostraat 27 Breda en laat je verassen door de sterke verhalen en culturele bijzonderheden.

A3_poster2015 NvhV[Bulb]-page-001

Een tipje van de sluier: nachtelijke verhalen aan de bar bij de rector

Organisatoren Bernt en Collin hebben mij gevraagd of ik ook een bijdrage wilde leveren aan de Nacht van het Verhaal in de vorm van ‘vertellingen aan de toog’. Een dergelijk verzoek, en nog wel vanuit leerlingen, moet natuurlijk uitermate serieus overdacht worden. Welnu: tijdens de Nacht van het Verhaal zal ik een drietal verhalen vertellen aan de hand van oude grammofoonplaten die betrekking hebben op mijn autobiografie. Zoals de meesten Orianen inmiddels wel weten ben ik een fervent muziekliefhebber. Tijdens De Nacht van het Verhaal wil ik de personeelskamer inrichten als een café waar ouders, leerlingen en personeel welkom zijn om te luisteren én te vertellen!

Ik doe hierbij de oproep aan iedereen om na te denken over een liedje of geluidsfragment dat belangrijk is (geweest) in je leven. En zou je dit fragment willen delen met het aanwezige publiek?

Uit ervaring weet ik dat dit prachtige momenten op kan leveren waarop we elkaar weer een beetje beter leren kennen. WE zorgen ervoor dat alle beschikbare media om geluid en beelden te kunnen delen voorhanden zullen zijn. Dus meegebrachte gramofoonplaten, CD’S en filmpjes kunnen afgespeeld worden. Ook via de aanwezige laptops kunnen spotify en youtube opgestart worden. Bijbehorende beelden kunnen desgewenst geprojecteerd worden.

Belangstellende leerlingen, ouders en personeelsleden die een bijdrage willen leveren kunnen zich bij mij melden via r.schipperen@orionlyceum.nl

Ik denk dat deel van de Nacht van het Verhaal een prachtig nieuw onderdeel kan worden in deze mooie Orion-traditie