27 februari, 2015 - 01:51 | Reacties staat uit voor Wat ga je doen na het Orion? Klas 4 bezoekt profielevent | Categorie: Docenten, Leerlingen, LOB

Techniek, Welzijn, Economie, Recht, ICT, Gezondheid, Kiezen, Veiligheid. Dit zijn de namen van een aantal workshops en studies die de leerlingen van de vierde klas afgelopen dinsdag hebben gevolgd op Avans en NHTV. Dit in het kader van Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding. Vandaag bespraken we in de klas de bevindingen en schreven we een reflectie om op zoek te gaan naar de waarde van deze ervaring. Wat hebben we gedaan, hoe ging het en wat nemen we mee voor de toekomst?

Puck en Merel (achteraan) gingen onderzoeken hoe het is om leraar te zijn of te worden.

IMG_3111

Merel, Kirsten en Wies gingen naar Welzijn. Dit zijn een paar van Merel’s bevindingen, die achteraf in haar reflectie terugkomen.

Wat heb ik geleerd van de workshop?

Ik heb geleerd hoe je in verschillende situaties kan handelen met probleemjongeren, alcoholisten en andere soort mensen. Ook heb ik geleerd welke soorten studies er vallen onder welzijn op het Avans.

Wat leverde de middag voor jou op?

Het was fijn om te weten te komen of je al een beetje een basiskennis had. Bij een situatie brachten sommige mensen oplossingen in waarbij je zelf dacht: ‘Dat zou ik echt nooit zo doen’. Zo zie je ook weer het verschil tussen bepaalde personen. Dit is niet echt iets wat je hebt geleerd in een les, het is meer mensenkennis.

IMG_3112IMG_3116

Mark en Thijs gingen naar de ICT-workshops. Thijs zegt hierover:

Het ging over: Informatica, Technische informatica en Business and management. Ook wel bekend als: I, TI, BIM. Deze termen zijn korten en makkelijker en zal ik dus ook gebruiken. Er waren 3 verschillende presentaties. Ik was samen met Mark hierbij. Verder met andere havo 4 leerlingen.

Hoe verliep de middag?

We kwamen binnen en werden opgedeeld in 3 groepen, want er waren 3 presentaties. En na iedere presentatie wisselden we door. Ik zat in groepje 2, Mark in 3. Mijn eerste presentatie ging over Informatica, daarbij werd wat verteld over wat het eerste schooljaar inhoud en wat je allemaal gaat doen. Ook werd er wat verteld over de studiepunten, zo maakt het niet uit of je een 6 of een 9 haalt. Voor beide cijfers krijg je maar 1 studiepunt. Natuurlijk staat het wel mooi maar het heeft eigenlijk geen invloed.

Vervolgens lieten ze een aantal websites zien die ze hebben gemaakt voor projecten. Bij de BIM vertelden ze heel wat anders en stelden ze ook een paar vragen zoals: Android is beter dan iOS. Call of Duty is beter dan Battlefield.

Bij TI lieten ze ook weer wat dingen zien, zo had iemand een game gemaakt en de ander had een kleine robot gebouwd. En dat vond ik best leuk om te zien, ik mocht dan ook even de robot besturen.

Wat hou je er aan over?

Ik heb een hoop geleerd, met als belangrijkste punt dat ik TI veel leuker vind dan I. I gaat namelijk bijvoorbeeld veel meer in op het bedrijfsleven en daar ben ik niet zo van, ik wil gewoon niet alleen programmeren maar ook bezig zijn met mijn handen en het handige van TI is dat je dus ook bezig bent met hardware en niet alleen software.
Ik heb na deze dag veel nieuwe vragen, ik wil misschien ook een meeloop dag doen of proef studeren, of hoe het dan ook mag heten. Ik ga me er wel in verdiepen.

IMG_3119