Blog
10 februari, 2015 - 09:07 | Reacties staat uit voor “Hasse Siemonsdochter” met onze Cas erin! | Categorie: Dashboard, Kunst & Cultuur, Leerlingen 

IMG_0086

-Door Quinti, klas 2.

Dinsdag 3 februari zijn we met heel leerjaar 2 naar het Chassé theater gegaan. We hebben daar de voorstelling “Hasse Siemonsdochter” gezien. We zijn hier voornamelijk naar toe gegaan omdat Cas uit 2A hier een rol in had!

IMG_0078

Waarover gaat het verhaal? De musical ging over een meisje, Hasse, dat een elfenkind was. Dit houdt in dat zij volgens het volk de mensen per definitie ongelukkig maakt. Hierdoor werd zij heftig gepest en joeg het volk haar uiteindelijk weg. Wanneer Jan van Schaffelaar Hasse tegenkomt en haar redt van een stelletje gemene jongens, die zeer verkeerde bedoelingen hadden, worden ze verliefd op elkaar. Maar er zijn andere mensen op zoek naar Hasse en willen haar dood hebben… Na vele wilde avonturen waarbij Hasse Jan van Schaffelaar verbid en vervolgens met hem trouwt, een kind van hem krijgt en alsmaar op de vlucht moeten blijven, gebeurd er iets vreselijks. Jan en Hasse worden in het nauw gedreven in een toren. Om Hasse te kunnen redden offert Jan van Schafffelaar zichzelf op, hij springt en overlijd ter plekke. Hasse wordt kort daarna gevonden door de monnik die al langer achter haar aanzat. Ze wordt ter dood veroordeeld, maar op het laatste moment komt haar beste vriend naar voren en verbid haar. Ze trouwen en voeden samen het kindje op die ze nog samen met Jan van Schaffelaar had gekregen.

IMG_0068IMG_0009

Voordat we naar de musical gingen had Cas ons een inleiding gegeven in het verhaal, ze had ook een autobiografieopdracht gemaakt. Een aantal vóór de voorstelling en een aantal na, zodrea we hem eenmaal gezien hadden. Bij de voorstelling aangekomen konden we helemaal vooraan zitten. Patricia onze LGB’er had 3 grote platen meegenomen die we aan het einde omhoog konden houden. Op deze platen stond: Orion 2a, een hartje en op de laatste: Cas Leeuw. De voorstelling was erg leuk en Cas had héél goed gespeelt. Er zaten ook veel grappige momenten in de musical. Zo sprong Cas een paar keer op de rug van iemand anders of kwam er een grappig liedje. Na de musical kwam Cas nog even naar ons toe en hebben we haar heel veel complimenten gegeven (omdat ze het geweldig had gedaan). Toen nog een paar foto’s gemaakt en daarna konden we lekker naar huis.

.

IMG_0087

De volgende dag hebben we nog een paar vragen beantwoord. De vragen die we voor en na de musical hadden beantwoord kwamen dus uiteraard in je autobiografie komen te staan

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades