28 november, 2014 - 09:40 | Reacties staat uit voor Duurzaamheid op de basisschool: eerste maatschappelijke stages afgerond door leerlingen van leerjaar 4. | Categorie: Docenten, Leerlingen

Zo, die certificaten zijn binnen. Gisteren kregen Mark en Thijs een certificaat voor hun duurzame maatschappelijke stage uitgereikt op de Nassau, namens de Gemeente Breda, in bijzijn van leerlingen en docenten van andere Bredase VO-scholen.

image (7)

Steek die maar in je zak! De afgelopen weken zijn Mark en Thijs in het kader van hun maatschappelijke stage op bezoek geweest bij een basisschool om lessen te verzorgen aan kleuters en groep 5 leerlingen. Bewustwording over afval isĀ een belangrijk thema. Wat doen scholen al, wat kunnen leerlingen leren? Wordt er al afval gescheiden? Dit soort vragen werden gesteld voordat er lessen werden opgezet. En volgens Mark en thijs leren kleuters het beste door te doen. Dus gingen ze aan de slag met opruimacties. Enkele weken later zijn de kleinsten nog steeds enthousiast en spreken ze elkaar aan op hun ‘weggooigedrag’.

En nu? Wat betreft de stage is de actie voorbij, maar in het grotere verband van gemeente en scholen wellicht tot ziens, want er werd nog even gebrainstormd met de andere aanwezigen over wat mogelijke vervolgacties kunnen zijn om thema’s zoals duurzaamheid, mileu, afval en gezondheid op de agenda van scholen te krijgen. Er werd een excursie voor de deelnemende scholen aangekondigd, dus dat wordt een extra beloning voor de heren in de vorm van een leerzaam uitstapje. To be continued…

image (3)