04 november, 2014 - 10:58 | Reacties staat uit voor Wederom belangstelling ministerie voor Orion onderwijs | Categorie: Docenten, Leerlingen, Ouders, Rector

Mireille en staatssecretaris Dekker

Het Orion Lyceum heeft in de afgelopen tijd op grote en warme belangstelling vanuit het Ministerie van Onderwijs en in het bijzonder Sander Dekker mogen rekenen. Deze keer was dat in een breder verband van scholen in het kader van talentontwikkeling. Maandag 3 november was Orion aanwezig bij de overhandiging van de publicatie ‘Talentontwikkeling op de havo. Verhalen uit de praktijk’.  Hieronder iets meer achtergrondinformatie en de downloadlink.

De publicatie laat zien welke mogelijkheden havo leerlingen op verschillende scholen, waaronder Orion, krijgen om hun talenten ten volle te ontwikkelen. Best practice heet dat met een mooi woord. Behalve ervaring zit daar bij veel scholen meer achter. Ook het Orion bepaalt vanuit een eigen visie wat voor aanbod zij haar talentvolle leerlingen biedt. Overigens is het onderdeel van de visie dat we dat iedere leerling bieden.

Uiteindelijk draait het om de vraag wat goed is voor de leerling. Het creëren van een cultuur waarin de goed presterende leerling mag en kan uitblinken; dat is een van de achterliggende gedachten. Om dit aanbod vorm te geven is er een leidraad ontwikkeld en daarover gaat de publicatie. Dit is een stappenplan en benoemd de relevante aspecten, zoals de inrichting van de organisatie.

Deze publicatie is er uiteindelijk voor bedoeld om kennis over onderwijs voor talentvolle havisten te delen zodat scholen van elkaar kunnen leren. We zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren.

Klik hier voor de publicatie

Talentontwikkeling op de havo_ Verhalen uit de praktijk (1)-page-001