18 oktober, 2014 - 10:52 | Reacties staat uit voor LOW Boedapest, beelden laatste dag | Categorie: Docenten, Leerlingen, Ouders

De laatste dagen zitten er op. Met een volledig vrij programma op de donderdag, door de leerlingen ingevuld met onder andere met marktbezoek, fietstocht en op het gemakske wat rondlopen en winkelen; altijd een gewaardeerde dag. En  op de vrijdag een afsluitende ochtend met museumbezoek – het House of Terror, over de onderdrukking en terreur door het totalitaire regime vanaf WO II – en een aflsuitende lunch in de middag. Zo verplaatste de LOW zich in regenachtige sfeer zich langzaam richting Breda. Rond middernacht weer thuis en nu een welverdiend weekend met vakantie!

Hieronder wat beelden van de vrijdag. IMG_1810

Wat gedoe bij de ingang van het House of terror. Uitgerekend in een oude gevangenis, ingericht als museum, een gedenkwaardige plaats waar de vrijheid een belangrijk thema is, is het wat moeilijk doen bij de ingang en de kassa. Met een vreemdsoortige legitimatieplicht voor EU-burgers en groepen. Geen legitimatie, geen korting. Een rare verdachtmaking.

IMG_1811

Buiten het House of terror. In de rij. Een monument ter herinnering aan het IJzeren Gordijn.

IMG_1813

Aan de buitenmuur de slachtoffers van het Sovjet regime. In de regen een weinig vrolijk stemmende voorbode, maar Fleur en Elien hebben een onverstoorbaar vrolijk humeur.

IMG_1816

Het blijft regenen maar ook nat en koud is Boedapest mooi.

IMG_1800

IMG_1799

In de metro blijf je natuurlijk wel droog!

IMG_1820 IMG_1821 IMG_1822

Inpakken en wegwezen!