16 oktober, 2014 - 09:27 | Reacties staat uit voor LOW Boedapest dag 3: het keuzeprogramma en eindelijk een badhuis! | Categorie: Docenten, Leerlingen, Presentatie

Dag drie in Boedapest en er lijkt maar geen einde te komen aan de pracht en praal die in de stad te zien is. De ochtend begon, zoals velen inmiddels gewoonlijk beschouwen, met een ontbijt in Bali Restaurant. Na het eten werden er presentaties gegeven over enkele bezienswaardigheden of bezigheden die voor die dag op het programma stonden. De leerlingen hadden keuze uit het stadspark Millenium, met het Heldenplein, het Museum van schone kunsten en de dierentuin, of Obuda, de oudste stadsdelen met onder andere het Romeinse Aquincum. Vervolgens gingen we en route.

De dag werd gezamenlijk afgesloten met een relaxed avondbezoek aan het Badhuis Lucacs. Het bijzondere aan dit bad is dat er verschillende watertemperaturen en watersoorten zijn. Het water bevat mineralen en ruikt daardoor ‘bijzonder’,  het best samen te vatten als een zweem rotte eieren. Maar het is goed voor de huid. Stef had nog een interessante ontmoeting met een priester. In gebrekkig Duits legde hij ons de heilzame werking van het bijzondere water uit. We hebben er in ieder geval van genoten en keerden heerlijk ontspannen hostelwaarts.

Hieronder enkele beelden.

SAM_1181