Blog
09 oktober, 2014 - 11:47 | Reacties staat uit voor Daar is Meester Bart weer… | Categorie: Geen categorie 

http://www.spitsnieuws.nl/column/2014/10/lieve-klasmeester bartMooie column van Meester Bart.

 

School is maar saai. Ik weet het wel, je gaat erheen omdat het moet. Je bent leerplichtig namelijk. Soms, heel af en toe, is het niet eens zo erg om naar school te gaan. Maar nu het herfst wordt, lig je liever in je bed, speel je FIFA 15 online met je vrienden of ga je shoppen voor dat Woolrich jack. Naar school gaan, moet best een hele opgave zijn. Supervroeg opstaan, naar buiten moeten terwijl het nog maar net licht is, wetende dat je tot half vier naar school moet. Gelukkig heb je je vrienden op school. Het is wel jammer dat je alleen in de pauze echt met ze kunt dollen.

Zit je daar in dat lokaal, te luisteren naar die leraar die helemaal niet grappig is. Je vraagt of je naar de wc mag, maar steeds hoor je nee. Iedere dag ga je weer naar huis met een veel te grote stapel huiswerk. Ze houden er helemaal geen rekening mee dat je na school ook nog een leven hebt. Vier keer per week moet je naar training, daarna moet je nog op Facebook en tussendoor wil je je Instagram nog checken. Als je dan toch maar leert voor die toets, blijkt deze inhoudelijk heel anders te zijn dan wat je geleerd had. Je geeft voor het gemak maar aan dat je een black-out had, maar ondertussen word je wel even onzeker. Ben je wel slim genoeg? Ga je wel over?

Laten we afspreken dat ik een normale docent probeer te zijn. Eentje die goed kan uitleggen, duidelijk, op momenten grappig, maar die ook voor je klaarstaat. Eentje die het kan waarderen wanneer je zomaar het antwoord geeft zonder op je beurt te wachten. Laten we afspreken dat jullie in ieder geval aan me gedacht hebben, wanneer jullie na de pauze te laat komen en mijn lokaal binnen komen. Lieve klas, jullie hoeven alleen maar je best te doen. Ik heb jullie toch echt nodig om die docent te kunnen zijn. Dus kom maar gewoon naar school. Jullie zijn me een stel, maar ik houd wel van jullie.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades