01 oktober, 2014 - 10:06 | Reacties staat uit voor ‘Meer aandacht voor ICT.’ Nu ook namens de overheid | Categorie: Geen categorie

266px-Persfoto_Sander_Dekker_2013

De wind waait gunstig als het gaat om onderwijsontwikkeling, met name op het gebied van ICT.  In de Nationale Onderwijskrant, hieronder terug te lezen, doet staatssecretaris Sander Dekker daar een een paar boeiende uitspraken over. De Nationale Onderwijskrant en de nationale onderwijsweek, daar hadden we nog niet van gehoord. En hoewel het van maandag tot en met vrijdag op iedere school onderwijsweek is, laten deze initiatieven – door de overheid gesubsudieerd – een paar positieve indrukken achter.

Zo is er de aankondiging van het lopende Doorbraakproject ICT (p13). De rol van digitaal onderwijs wordt hierdoor belangrijker en er komt geld en tijd vrij om hier in te investeren. ‘Niet langer de computer erbij, maar samen met internet als integrale media in het curriculum.’  Speerpunten zijn de ontwikkeling van ICT die beter kan prestaties kan bijhouden (beter zicht op ontwikkeling bij zowel leerling als docent en ouders), leerstof die aan te passen is aan het niveau (adaptieve ICT oftewel maatwerk).

Eindelijk van bijzaak naar hoofdzaak dus?