Blog
17 september, 2014 - 03:09 | Reacties staat uit voor Mike (leerjaar 2) blogt: het Studium Generale over schilderen en tuinieren | Categorie: Leerlingen, orion uren, Studium Generale 

Reijerman, Mike

 

 

 

Op 12-9-14 had de tweede klas een studium generale over schilderen en tuinieren. Meneer van Putten (werknemer bij werk aan de wijk) gaf deze middag les. Het waren dus twee onderwerpen, en omdat hij de tijd had, had hij deze ook in tweeën opgesplitst. Het waren dus eigenlijk twee studium generale’s in één. Docenten Anna en Peter kwamen er ook bij.

 

 

 

 

IMG_1564
IMG_1563

 

 

Meneer van Putten begon met het onderwerp: “Schilderen”.
Hij liet zijn schilderijen zien, had hiervan foto’s gemaakt en wilde deze graag laten zien in de klas. Hij vertelde hierbij het verhaal, waarom/waarover hij het schilderij had gemaakt. Zo had hij bijvoorbeeld een erg artistiek schilderij gemaakt met allemaal verschillende vormen. Ze waren allemaal  kleurig. Ook was een verhaal bij een aantal schilderijen, over een wolf. Op de foto leest hij hieruit voor.

 

 

53273-m-20571709 (1) 53273-m-20571782

In het midden van een van de kleurige andere schilderijen was bijvoorbeeld een trap of een deur je kon dus zo naar buiten kijken. Hij vertelde hierbij dat hij deze had gemaakt om symbool te staan voor dat hij een keer de wereld in trok. Hij wilde eens weg gaan. Even weg uit zijn atelier en gewoon een vakantie te nemen. Je ziet op de andere beelden en op zijn website meer van hem. Klik HIERRR

 

 

Ik vond de redenen waarom hij de schilderijen maakte erg mooi. Als hij namelijk zo het verhaal er bij vertelde zag je zijn bedoeling met het schilderij steeds meer.

 

 

 

 

 

Hierna ging hij naar het onderwerp: “Tuinieren”.
omdat je moeilijk een tuin mee kan nemen in een klaslokaal ging wij dus naar buiten toe en keken naar zijn tuin. Hij vertelde dat hij er zelf ook niet zo heel veel vanaf wist. Hij liet zien wat hij had geplant en liet ons zoveel vragen stellen als we maar wilden. Ondertussen kon je gewoon een beetje rond snuffelen in zijn tuintje. Hij had uitgelegd hoe een courgette groeit. Er stond van alles in zijn tuin. Zo had hij een klein kasje met daarin tomaten. Ook gewoon buiten stonden tomaten. Je kon zo heel goed zien dat de tomaten in de kas het veel beter doen dan degene die buiten staan. Er stonden ook pompoenen. Ik wist niet hoe deze planten er echt uitzagen. Ik vond het wel gaaf hoe die groeiden. Het was een soort klimop plant op de grond. Ook stond er mint in zijn tuintje. Het was erg leuk om daar met je handen doorheen te gaan. Je rook dan de mint extra erg. Hij had buiten groenten ook mooie bloemen in zijn tuin staan. Het waren er niet zo veel maar degene die er stonden waren wel heel erg mooi.

 

IMG_1568 IMG_1573
IMG_1570 IMG_1569

Al met al was het een heel erg leuke studium generale. En ook heel erg leerzaam!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades