Blog
17 september, 2014 - 02:44 | Reacties staat uit voor Leerjaar 1: Lef! | Categorie: Geen categorie, orion uren, Presentatie, Studium Generale 

Hieronder lees je wat Janko uit klas 1 vond van het Studium Generale van afgelopen vrijdag.

Seremak, Janko

 

We begonnen ermee dat de  juf (Floor) zichzelf voorstelde. Ze vertelde ook dat ze het over LEF ging hebben, en ze vroeg wat lef nou eigenlijk was. Even later kwamen we op het woord ‘trustfall’. Dan gaan er 1 of meer mensen achter je staan, en zij vangen je dan op met je ogen dicht. Daarna vroeg Floor wie dat durfde en een paar kinderen staken hun hand op. Ze koos toen Jasmijn, en ze vroeg of ze de trustfall wilde doen en hoeveel mensen er achter haar moesten staan. Nadat er 4 mensen achter haar gingen staan deed een trustfall.

trustfall

 

 

Later moesten we op 3 papiertjes opschrijven wat jij vind dat je iets hebt gedaan waar je lef voor nodig hebt, toen we klaar waren moesten we het op de ramen naast de deur plakken.

 

 

 

IMG_1559 IMG_1558

 

 

 

Toen we daarmee klaar waren gingen we over de Comfort Zones hebben. Dat is waar je jezelf veilig voelt en dat je zeker weet dat je het kan.

Daarna ging ze vertellen over de Confidence Zone.Dat je het nog wel durft, maar dat het wel lastig begint te worden.

Maar er is ook nog een Edge of Competence Zone. Dat is dat je het bijna niet meer durft.

En dan is er nog 1 ding en dat is Out of My League Zone. Dat is dat je het hellemaal niet meer doet

Daarna spraken we over onze comfort zones.

 

 

 

 

comfort

 

Toen dat voorbij was gingen we een Engelstalig filmpje kijken over talent, en de groei mindset. We hebben geleerd van de voetballer Messi dat hij de hele tijd door traint om te worden wat hij nu is.

 

 

 

Daarna gingen we een ijsberg maken met woorden eromheen om erachter te komen wat je nodig hebt voor succes. Ook leerden we over dat het goed is om fouten te maken. Door elkaar te vertellen over wat je durft, en als het lukt kom je een stapje hoger. We hebben heel veel dingen geleerd zoals, dat het goed is om fouten te maken, we hebben geleerd over de mindset en al die zones.

 

 

IMG_1562

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades