Blog
04 september, 2014 - 11:01 | Reacties staat uit voor Studium Generales komen eraan! | Categorie: Dashboard, Geen categorie 

 

 

Ouders en leerlingen opgelet! Vrijdag 12-9 zijn de eerste Studium Generales van het jaar. Voor ieder leerjaar is er een aparte spreker en onderwerp. Hieronder tref je de pitch aan. Ook dit jaar worden ouders niet alleen uitgenodigd deze SG’s bij te wonen; een ieder is ook van harte welkom om zich op te geven als gastdocent. Dit jaar trapt Jurgen, de vader van Max uit klas twee af met een kijkje achter de schermen bij een grote fastfood keten – ja die ene ja! :-).  Verder in het jaar zullen meer ouders een inspirerend verhaal houden.

 

 

raphael_school_of_athens1330383990960

Rafael – De school van Athene. 

Peinzend, lerend en docerend staan de wetenschappers en filosofen in ‘De school van Athene’ als een harmonisch geheel afgebeeld. Iedereen is bezig, sommigen met zichzelf, anderen in de ontmoeting met elkaar. Dat is inspirerend. Ook Orion is een leergemeenschap die groter wil zijn dan de leerlingen en het schoolgebouw. De Orion Uren zijn momenten waarop dat zichtbaar wordt, omdat we dan verfrissende onderwerpen en interessante sprekers binnen halen. Alles kan aan bod komen, en we zoeken de verdieping! Mocht u als ouder nu al geprikkeld zijn, neem even contact op met Erik Denessen via e.denessen@orionlyceum.nl. Natuurlijk worden we ook blij van geïnteresseerde ouders in het publiek!

 

Tot volgende week !

 

Studium Generale Leerjaar 1 klas A, 12-9-2014

Floor Raeijmakers – LEF!

Deze Studium Generale wordt gegeven door Floor Raeijmaekers. Zij heeft zich gespecialiseerd in het onderwerp talentontwikkeling en laat je ontdekken hoe jij het beste uit jouw talenten kunt halen.

 

floor r

 

LEF!

 

Heb jij het lef…

…om uitdagingen aan te gaan?

…om door te zetten wanneer het moeilijk wordt?

…om hulp te vragen?

…om fouten te maken?

…om je kwaliteiten in te zetten?

 

floor r 2 lef

 

Tijdens deze Studium Generale ontdek je hoe het met jouw lef gesteld is. Je ervaart wat jouw comfort-zone is, maar vooral: wat er gebeurt als je hieruit stapt. En je komt te weten wat dit te maken heeft met hoe je denkt: je mindset!

 

 

 

 

 

 

Studium Generale Leerjaar 1, klas B, 12-9-2014

Samer Alzaidy – Filosofie, strip en literatuur

 

samer

 
Mijn naam is Samer Alzaidy; schrijver, fotograaf en filosofiedocent..

Tijdens het Studium Generale “Filosofie, strip en literatuur” zullen we aan de hand van een literair stripverhaal kennismaken met een filosofisch probleem. We zullen op zoek gaan naar mogelijke oplossingen voor dat probleem, en onderzoeken of de mogelijke oplossingen tot nieuwe problemen leiden…

 

 

De les is interactief. We gaan: een literair stripverhaal ontdekken, kennismaken met een klassiek filosofisch thema, filosoferen en de actualiteit van zowel literaire werken als filosofische problemen ervaren.

 

 

filosofiestrip

 

 

12-9-2014 Studium Generale Leerjaar 2

André van Putten – Schilderen en Tuinieren.

 

 

af putten

 

Voluit is mijn naam André Frank van Putten.  André is mijn roepnaam en met André Frank of AF signeer ik mijn werk. Met schilderen ben ik begonnen en dat doe ik nog steeds. Mijn opleiding volgde ik aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Voornamelijk schilder ik met olieverf en aquarel. De laatste tijd schrijf ik verhalen over een  “Wolf “, en  maak daar pasteltekeningen bij. Ik wil jullie graag de ontwikkeling van mijn werk laten zien.

Neem alvast een kijkje op: http://www.andrefrank.eu/

 

af putten schilderij 2af putten schilderij
Met al deze activiteiten verdien ik helaas niet genoeg om van te leven. Daarom werk ik met behoud van uitkering bij  jullie buren, bij ” Werk aan de Wijk “. Na veel ander verplicht werk, kreeg ik de kans om hier een moestuintje te ontginnen en te onderhouden. Dit is meteen een mooie gelegenheid om jullie iets te vertellen over wat  “Werk aan de Wijk” doet en wie er werken.

 

af putten werk wijk

 

 

 

 

 

Studium Generale 12-9-2014

Jurgen Bogaers – McDonalds backstage: van fast naar good food?
jurgen b

 

 

Mijn naam is Jurgen Bogaers.

Momenteel ben ik werkzaam bij de bekendste fast food keten in de wereld, McDonald’s. Ik ben binnen McDonald’s verantwoordelijk voor alles wat met bouw, verbouw en uitstraling van restaurants te maken heeft.

Graag wil ik jullie meenemen achter de schermen van een groot internationaal concern. Waarom worden bepaalde besluiten genomen, en hoe functioneert een internationale organisatie.

 

 

jurgen b burgers

 

In 2006 heeft de organisatie wereldwijd besloten, dat men ging inzetten op een andere koers; het van “fast food” naar “good food fast” was geboren. Ik wil jullie graag meer vertellen over wat dit inhoudt, wat de denkwijze is en tegen welke problemen we aanlopen. Kortom, bedenk nu de vragen die je wilt stellen, en ik zal proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Ik hoop jullie interesse te hebben gewekt.

 

Tot vrijdag  12 september.

 

jurgen b salade

 

 

 

 

Studium Generale Leerjaar 4 12-9-2014

Hans Vaessen – Vrijheid en keuzes

 

 

hans v 3

 

 

Ik ben Hans Vaessen. Ik ben trainer/coach bij T-Mobile, 30 jaar oud en waar ik het met jullie over wil hebben is hoe je met keuzes om moet gaan.

 

 

Zonder dat je het in de gaten hebt maak je, vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je ’s avonds slaapt, aan de lopende band keuzes, zoals: wat ga ik eten? Welke kleren doe ik aan? Welk beroep wil ik later uitoefenen? Welke telefoon kan ik kiezen of welk TV-programma ga ik kijken?

 

 

 

hans v

 

Jullie hebben (en krijgen) als geen ander te maken met het enorme keuzeaanbod dat wij kennen en daarop wordt handig ingespeeld door mensen die jou iets proberen te verkopen.

 

Wanneer maak je de juiste keuze? hoe kies je en waarop baseer je je keuze? Zijn wij eigenlijk wel goed in het maken van keuzes?

 

We gaan samen op zoek naar antwoorden hierop zodat jullie meer genieten van de keuzes die jullie maken en hebben gemaakt.

 
hans v 2

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades