29 augustus, 2014 - 03:30 | Reacties staat uit voor Compassie en cinema: 2e helft introductieweek. | Categorie: Geen categorie

De onderwerpen compassie, onderzoek en cinema vulden de dagen na het introductiekamp.

Afgelopen donderdag stond in het teken van reflectie en compassie. We hebben in de leergroepen gereflecteerd op positieve ervaringen tijdens het kamp; eerst door alleen na te denken, daarna met elkaar in gesprek te gaan en ook door voor de hele school na te gaan wat er is blijven hangen. Elkaar ontmoeten, kennismaken, verbinding tot stand brengen, respect en vriendelijkheid tonen, anderen zich welkom laten voelen, en zo werd er nog veel meer genoemd wat we belangrijk vonden en vinden.

gouden regel

Ook werd besproken wat compassie is, wat dat met ons alledaagse te maken heeft. Door reflectie en compassie te verbinden werd het goed mogelijk te bespreken hoe we de rest van het schooljaar met elkaar willen omgaan. Veel positieve woorden en deugden worden dan genoemd. Ouderejaars vertelden hun ervaringen over hun omgang met compassie. De gouden regel wordt door iedereen onderschreven: behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden. We zijn blij dat iedereen dat waardeert en dat de meeste leerlingen dat zelfs wilden bekrachtigen door hun handtekening te zetten onder het Handvest voor Compassie. Met ook dit jaar weer Peter Leslie, die dit als keuzecursus en in enkele lessen leerplantijd zal gaan begeleiden, zien we uit naar het uitwerken van de ideeen die de leerlingen op papier hebben gezet.

compassie handvest

Zie voor meer info ons eerdere blogbericht, klik HIERRRR

En voor meer info over Project Mindlab FACEBOOK ofWEBSITE

Vrijdag stond in het teken van het opstarten van onderzoek en werd de week afgesloten met een indrukwekkende documentaire over, jawel, compassie. Mr. Kanamori, Children Full Of Life is de titel van een online te bekijken 45 minuten gevuld met enkele zeer belangrijke overwegingen voor iedere leerling en klas. Bijvoorbeeld het benadrukken van streven naar geluk in het leven, waardoor eerst de mens en dan de leerling aan bod hoort te komen; het belang van onderlinge emotionele en positieve relaties als basis voor het functioneren van individu en groep.
kanamori2

We raden iedereen aan om deze docu te gaan kijken, hier is de link opĀ YOUTUBE . Lees er hier meer over: WEBSITE

kanamori