27 augustus, 2014 - 09:10 | Reacties staat uit voor Introductie in beeld: nat begin, spetterend einde. | Categorie: Docenten, Geen categorie, Leerlingen, Ouders

Natuurlijk is dat een goed idee, met de hele school de polder in als introductiekamp! Iedereen wil na de vakantie elkaar toch een beetje beter leren kennen, en even bijpraten na de vakantie kan net zo goed onder het genot van een flinke portie teamsporten. Twee dagen is er in denk- en doeactiviteiten gestoken, om te teams te builden, de sterkste en de slimste teams/individuen aan de slag te zien en natuurlijk om lol te hebben.

En wat een aftrap! De weergoden kunnen je wel slecht gezind zijn, maar je bent toch niet van suiker? Die instelling hebben we gezien. Dat we een volle dag regen met zovelen en in zo’n goed humeur zouden beginnen was een mooi begin van de introductie afgelopen dinsdag. Tof was het ook dat zovelen de regen bleven trotseren en plezier bleven beleven. Complimenten namens de docenten en de organisatie van Polderevents hiervoor.

Deze instelling heeft er vast voor gezorgd dat de tweede dag helemaal niet meer stuk kon. Met veel zon en warmte werd het ook deze dag weer een zeer sportieve dag, die wederom spetterend werd afgesloten. Moge de humeuren vaker zo onverzettelijk positief zijn!

Hieronder een kleine sfeerimpressie.

En toen ging de zon schijnen!

Collin uit Havo 5 blikt terug.

Introductiekamp Polder Events!

Het introductiekamp in de eerste week van het schooljaar was erg leuk! Het was beter dan meteen de schoolbanken weer in moeten, omdat je zo weer kon bijpraten met iedereen die je lang niet meer had gezien. Ook werden de klassen verdeeld over 12 teams. Alle klassen zaten door elkaar, zodat de nieuwe leerlingen en de oude leerlingen elkaar gelijk konden leren kennen. Hierdoor konden de oudere leerlingen de jongere leerlingen een beetje begeleiden. Dit werkte erg goed.

De eerste dag, dinsdag 26 Augustus, was het jammer genoeg erg slecht weer, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Deze dag stonden vooral sport en bewegen centraal en er werd dan ook veel gerend. Jammer genoeg was de hindernisbaan te gevaarlijk geworden door de regen, maar verder kon alles doorgaan. Er werden veel verschillende sporten gedaan zoals voetbal, handbal en zelfs rugby.  Tussendoor waren er een paar pauzes waarin we drinken kregen en ’s-middags een paar broodjes. In de pauzes kon je nieuwe leerlingen leren kennen door te praten met mensen die niet in jou team zaten. Na de middagpauze was de regen gestopt en kon het sporten weer door gaan. Tot het avondeten, hier kregen we saté met frietjes en konden we wat fris halen aan de bar en napraten over de dag en de vakantie. Het was jammer van de regen maar de eerste dag was zeer geslaagd en ik keek erg uit naar de volgende dag.

In tegenstelling tot dinsdag was het woensdag prachtig weer. De zon scheen de hele dag en het was 24 graden. Beter had het weer niet kunnen zijn na de natte dag ervoor. Op deze dag stonden wat meer denk-, kracht- en avontuurspellen centraal. Iedereen was weer verdeeld over dezelfde teams en na even uitleg gekregen te hebben, konden we gaan beginnen. Veel leuke activiteiten stonden deze dag gepland. Zo moesten puzzels gemaakt worden of een katapult. Als je als team de denkactiviteiten gehad had kon je naar de avontuurspellen toe. Hier ging je bijvoorbeeld boogschieten en blaaspijpschieten. Dat was echt heel leuk! Hierna had je dan nog het krachtonderdeel. Hier ging je bijvoorbeeld spijkerbroek hangen of gewichten tillen. En als afsluiter was er nog een verrassing. Door het goede weer werd een 50 meter lange waterglijbaan aangelegd en werd er een wedstrijdje gehouden.

Alles bij elkaar was het een goed verzorgd en zeer geslaagd kamp! Net als het jaar ervoor was de introductie erg leuk en vind ik het zelfs een beetje jammer dat dit jaar mijn laatste introductiekamp is!

Collin Schuurmans, Havo 5.