Blog
02 juli, 2014 - 12:22 | Reacties staat uit voor Terugblik op de keuzecursus English Theatre | Categorie: Keuzecursus 

Door Anna Krasko.

 

Dit jaar hadden we onze eerste keuzecursus The English Theatre. We stelden ons een vraag: ’Is het mogelijk om in 6 lessen een compleet toneelstuk op te voeren, met kost-uums, geluidseffecten en décor?’ En nu weten we het–  of course, we can do it!

We begonnen met het kijken naar kwesties als: wat maakt theater een theater en wat zijn de belangrijkste middelen die we allemaal gebruiken bij toneelspelen? We bestudeerde een beroemde speech van Marcus Antonius uit Shakespeare’s  Julius Caesar.
wordle ceasar

 

In het alledaagse zien we ook veel theater. Denk bijvoorbeeld aan de voetbalspelers die soms dramatisch op de grond vallen, of een politicus, die mensen probeert te overtuigen.

Daarna hebben we overlegd, wat voor soort toneelstuk willen en kunnen we kiezen. Het werd een van Koning Arthur-legendes, “King Arthur and a Witch”.

 

the witch and king arthur

We hebben de tekst gevonden en zelf in scenes en acts verdeeld. Met de juiste intonatie lezen lukte ons het beste. Om daarbij tegelijkertijd vrij te bewegen was niet zo eenvoudig. Je merkte meteen wie van de cursisten meer ervaring met toneel had.

 

Een van de middagen was  bedoeld als een ‘creamiddag’. Decor zelf te maken, dat hadden sommigen al jaren niet gedaan, maar het was prima gelukt.

 

Op de laatste dag van de keuzecursus was het zover – de productiedag. Na het toneelstuk was het tijd om even na te praten over deze leuke ervaring.

 

 

SDC15434

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades