13 mei, 2014 - 08:13 | Reacties staat uit voor Orion & Dalai Lama: Educate the Heart | Categorie: Geen categorie

Gisteren waren we bij de conferentie Education of the Heart. Een bijzondere dag met als hoogtepunten de introductie van Orion op een podium voor 600 genodigden uit de onderwijswereld en het luisteren naar een interview met de Dalai Lama. Hieronder beeld en korte toelichting.

DSC_8132 kopie DSC_8160 kopie

In de ochtend was er een mooi moment. Sijtje, Thijs en Peter beantwoordden on stage vragen over onze principes, praktijk en toekomstdromen omtrent het thema compassie. Voor een volle zaal en een expertpanel van onderwijskundigen ontvingen we applaus.

unnamed

Het commentaar van Peter Leslie: “Your presentations and input were wonderful, yet more importantly I realized today how lucky we all are to be able to be at Orion and discover together how to educate the heart. It’s a lovely road of discovery and today was a “little” sign that we’re heading in the right direction.”

Ook uit andere positieve reacties sprak waardering; al tijdens de conferentie werden de leerlingen gecomplimenteerd over het verhaal en is er belangstelling getoond dat zeker nog een vervolg gaat krijgen.

IMG_9828

Van een ander kaliber was het bezoek van de Dalai Lama, steevast aangesproken met Your Holiness. Het werd al snel duidelijk dat we ons mogen rekenen tot “the lucky few”, want aan iedereen om ons heen was te merken dat er een bijzonder persoon sprak. Een van ‘s werelds leidende figuren en gezichten van de bewegingen voor meer compassie, nu toegespitst op het onderwijs, had veel te vertellen. Waar we een lange speech hadden zien aankomen werden we verrast door een afwisselend programma. En terugblikkend waren er veel kleine bijzondere momenten, serieuze opmerkingen afgewisseld met humor, en alles in een flow van, natuurlijk, compassie.

Soms wat mompelend een wijze les prevelend;

Dan weer met onverwachte humor in lachen uitbarstend, op een vraag waarop een wijs antwoord werd verwacht het luide antwoord: ‘I don’t know, just do your best’;

Een meditatiesessie van 1 minuut met het gehele publiek;

Of de uitnodiging aan kinderen die hem in het oog springen, om de zaal toe te spreken;

Een out of the blue maar zeer intiem dankwoord van Ruud Lubbers;

Tot slot de fans en het idool nog eens. De lange rijen die mensen automatisch vormden bij aankomst en vertrek van de Dalai Lama van het podium, zodat iedereen hem kon bedanken, een sjaal kon uitwisselen of gewoon een hand kon schudden, maakten dat de beste man rustig 15 minuten doet voor het binnenkomen en vertrekken uit de zaal.

DSC_8272 kopie

Met complimenten aan de inspanningen van de leerlingen om in het Engels te presenteren en te luisteren, of om foto’s te maken. En om er gewoon te zijn.