06 april, 2014 - 02:46 | Reacties staat uit voor Top Ministerie van Onderwijs bezoekt Orion voor studie naar talentontwikkeling. | Categorie: Geen categorie

logo-ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap

Aanstaande woensdagochtend zullen enkele topambtenaren van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op Orion op bezoek komen, om nader kennis te nemen van onze onderwijspraktijk. Dat komt niet helemaal uit de lucht vallen. Uit het vorige bericht blijkt dat er een landelijke trend is waar te nemen. Een trend van meer erkenning voor vernieuwend onderwijs, zeker zoals dat op Orion wordt gegeven. Met dit bezoek wordt die trend tastbare belangstelling.

Deze studieochtend hopen we ons verhaal over te brengen met horen EN zien: in gesprek met de rector, een leergroepbegeleider en natuurlijk leerlingen. Een kijkje in de klas hoort ook daarbij, zo kunnen we theorie en praktijk van leerplantijd toelichten. De interesse van de bezoekers gaat vooral uit naar de individuele ontwikkeling zoals die bijvoorbeeld in het werken aan een autobiografie terugkomt. En ook LOB en het doen van onderzoek zijn onderwijspraktijken op Orion waarin passies en talenten van leerlingen ruimte krijgen.

Wij denken dat dit goed is, en niet alleen voor Orion, maar ook voor de Campus en voor bijvoorbeeld PLEION-scholen waar oog is voor vernieuwend leren.  We verwachten de hoge heren ons verhaal zo te kunnen overbrengen zodat ze in Den Haag overtuigd raken van wat wij al lang weten: Orion, en het onderwijs dat hier wordt gegeven, heeft de toekomst.