27 februari, 2014 - 09:35 | Reacties staat uit voor Het verhaal van Esra & de voorleeswedstrijd | Categorie: Docenten, Leerlingen

esra20140226_132819

Het was een spannende middag in de bibliotheek van Breda. Kinderen uit de brugklassen van middelbare scholen uit heel Breda mochten aan de jury hun voorleeskunsten laten horen. In de jury zat de winnaar van vorig  jaar: David Bot uit de tweede klas van het Orion Lyceum. Deze keer vertegenwoordigde Esra van Ramele het Orion Lyceum en zij werd vierde bij de wedstrijd.

David

Bot, David

Na een voorleeswedstrijd in de klas werd Esra door haar medeleerlingen gekozen tot de beste voorlezer, en dus zou zij namens het Orion Lyceum de deelnemer zijn bij de voorleeswedstrijd van de bibliotheek. Voor een volle zaal en in het bijzijn van enkele klasgenoten, haar vader, Paula en mij, zette Esra haar beste beentje voor. En ze was echt steengoed!

Ramele, Esra van

In de voorafgaande week hadden de klas en ik Esra meerdere malen laten voorlezen, zodat we haar konden wijzen op haar sterke kanten en verbeterpunten. En wat bleek? Tijdens de wedstrijd had ze al die positieve en minder positieve kritiek opgepakt en ze las heel goed voor. We hebben vol trots naar haar geluisterd. Ze werd vierde, maar wat de luisteraars van het Orion Lyceum betreft was ze de allerbeste!

Jakkie,

Lerares Nederlands