Blog
26 februari, 2014 - 02:00 | Reacties staat uit voor Hoe Merel’s werk op de website van een kunstenaar belandde… | Categorie: Geen categorie 

Merel uit klas 3: “Voor mijn kunstanalyse heb ik als bron een schilderij van de kunstenares Desiree Verkerk gebruikt. Nou heb ik na afloop mijn werkstuk en mijn schets naar haar opgestuurd, omdat ze dat misschien leuk zou vinden. En ze heeft me terug gemaild, en gezegd dat ze het heel erg leuk vindt, en ze vroeg of ze mijn schets op haar website mocht zetten!! Dus op maandag staat mijn schets van haar kunstwerk op haar website: http://www.desireeverkerk.com/

 

 

 

Het verslag gaat over het schilderij van een muis. De volgende vragen komen aan bod: hoe het schilderij is opgebouwd, welke beeldaspecten er aan bod komen en wat Merel zelf van het schilderij denkt. Hieronder zie je haar originele en Merel’s versie van het werk en wat meer informatie over Desiree. De rest van het verslag kun je op haar site terugvinden. Merel is er terecht heel trots op!

muis-eet-geld_500-px1

 

Merel-Ouwerkerk1
Uit Merel’s werkstuk: ‘Desiree Verkerk is in 2003 afgestudeerd aan de Willem de Koning academie. Ze heeft een eigen atelier in Reeuwijk. Haar inspiratie voor haar kunstwerken haalt ze uit het dagelijkse leven. Zo zie je dat ze heel divers zijn. Ze denkt altijd goed na voordat ze iets op doek zet. Een heel proces leid tot een prachtig schilderij. Veel schetsen hoort hier ook bij, en haar beste schets, die werkt ze uit.
Ze heeft al aan veel exposities deel genomen. Ook was ze de winnares van de regionale kunstdagen Rotterdam 2014.
De kunstenares wil met dit schilderij uitbeelden dat de muis er eigenlijk erg onschuldig uitziet. Iedereen vindt hem lief en schattig. Totdat hij iets dierbaars meeneemt van je, en opeet. Zoals deze muis doet. Zelf heeft hij natuurlijk niet door dat hij iets erg kostbaars aan het opeten is. Het zal je maar gebeuren. Het doel van dit kunstwerk is dus eigenlijk dat je zelf bewust wordt van het feit dat dieren onwetend zijn over onze bezitten; ze weten niet dat het ene veel waard is en het andere weer niets. Je kunt ze het dus eigenlijk niet kwalijk nemen als ze zo’n streek met je uithalen, maar voor jezelf is het natuurlijk super frustrerend.
Mijn eigen mening over het kunstwerk is dat het apart is. Ik vind het apart omdat ik nog nooit zo’n schilderij heb gezien dat zoiets afbeeldt. Het is erg realistisch waar ik wel van houd, en je zoekt eigenlijk gelijk het verhaal achter dit kunstwerk. Ook houd ik van de kleuren die er zijn gebruikt. Donkere kleuren, met een kleur die er redelijk uitspringt. Alles versterkt elkaar uitstekend, en dat maakt het zo’n mooie afbeelding. Ik vind het erg knap geschilderd.’
naam ontwerp tekenles (Medium)

 

Reacties zijn uitgeschakeld.

Webdesign: Webgrades