03 april, 2013 - 09:46 | Reacties staat uit voor Eindpresentaties Examenleerlingen | Categorie: Geen categorie

image (3)

Op het Orion Lyceum doen wij de leerlingen twee beloften: een waardevol diploma én het ontdekken wie je bent en wat je wil gaan doen in het leven. Aan het einde van de schoolcarriere laten de leerlingen in hun laatste presentatie zien wat ze tijdens die ontdekkingstocht zijn tegengekomen. Vrijdag 23 en zaterdag 24 april waren de eindpresentaties van onze examenkandidaten. Zij presenteerden de kroon op hun Orion-loopbaan. Ouders en naaste familie, de leergroepbegeleider, decaan en belangstellende docenten kwamen kijken.

Hieronder enkele beelden en de reacties van zij die erbij waren. Je kunt de links aan klikken voor een videolink naar bewegend beeld en geluid!

image_4 (3)

image (2)

image_3 (2)

Annemiek Lucassen, leergroepbegeleider: ‘Ik heb er echt van genoten. Ten eerste vond ik de kwaliteit van het presenteren erg hoog. Daarnaast waren de uiteenlopende onderwerpen die aan bod kwamen erg interessant. Een paar voorbeelden om dit te verduidelijken. Zo maakte Loliet ons deel van haar worsteling met ethische dilemma’s, gaf Iris een indringend beeld van kinderen in de Tweede Wereldoorlog, maakte Maxime duidelijk dat opvoeden in de twintigste eeuw toch nog steeds een zaak van moeders is en verraste Johanna ons met een Renaissance modeshow.

image_3 image_2

De presentatie van Chantal over autisme was een ander hoogtepunt. Zij vertelde ons wat autisme nu precies inhoudt en hoe zij in haar leven heeft leren omgaan met autisme. In haar presentatie kwamen naast de problemen waar je tegen aanloopt ook de positieve kanten van autisme aan bod. Chantal liet naar mijn idee zien hoe je iets dat je als een probleem ervaart uiteindelijk om kunt zetten in iets wat je kracht geeft. Het was een leermoment voor ons allemaal! Bij deze wil ik alle leerlingen bedanken voor de presentaties. Het was top!’

Rudy Schipperen, rector: ‘Uiteraard geeft een foto of een filmpje nooit exact ”het moment” goed weer. Toch is dit een hele aardige impressie van de bijeenkomsten.  En een ieder kan met recht  trots zijn op de manier waarop ze hun inspanningen en aanmoedigingen van de leerlingen beloond zagen tijdens de presentaties.  In het bijzonder, maak ik Annemiek Lucassen alvast een groot compliment voor het bereikte resultaat. En uiteraard hartelijk dank aan Martijn voor het digitaal omzetten van het filmmateriaal.’

Kroon